Diagnose en boomverzorging


Boomverzorging

Onze specialisten zijn omgeleid in de boomverzorging en lossen gezondheidsproblemen op het terrein op. Hun doel? Bomen beschermen en verzorgen en hun gezonde groei ondersteunen. Een greep uit de zorgen die zij verstrekken : wondverzorging; het aanbrengen van boomsteunpalen, kabels en spandraden voor gespleten of risicobomen. Het aanbrengen van een beschermingssysteem tegen de zon voor bomen die teveel blootgesteld zijn aan de zon (bv. beuken).
Onze boomchirurgen van hun kant verzorgen zieke bomen : besproeien met bladmest (tot 35m hoogte), behandeling van parasitaire en andere ziekten en injecties van specifieke meststoffen.

Globale bestrijding en milieuvriendelijke producten. Biologische bestrijding (met insecten en bacteriën).

Arboretisch studiebureau

Naast onze « terreinmensen » staat ook ons studiebureau gespecialiseerd in bosbouw en boomchirurgie tot uw dienst om uw specifieke vragen te beantwoorden en de nodige analyses door te voeren. Onze specialiteit? Alles wat met bomen te maken heeft, zoals boomkadaster, sanitaire studie met bestudering van de parasitaire problemen en hun behandelingen, berekening van de weerstand en schadeanalyse, urbanistische dossiers, onderhoudscontracten in stedelijke omgevingen en het uitvoeren van gerechtelijke expertises.
Nog een opmerkelijke ingreep : het gebruik van de tomograaf. Deze geavanceerde technologie gebaseerd op de snelheid van het geluid, laat toe na te gaan in welke mate de stam intern aangetast is. Deze niet invasieve technologie met beelden in 2D of 3D zorgt voor een grote vooruitgang op het vlak van de boomchirurgie. Aarzel niet ons te contacteren voor vragen of een diagnose.

Bekijk hier onze video’s

Contacteer ons

® Van Wetter